Harddisk-urile încotro?

04 decembrie 2006 | HDD

Competitorii

 

Considerăm că cele 20 de discuri pe care le-am testat cu acestă ocazie sunt reprezentative atât pentru piaţa din România, cât şi pentru dorinţele unui cumpărător. Toţi marii producători de dispozitive de stocare pentru PC-uri au fost reprezentaţi cu cel puţin un produs (chiar cu mai multe!). Şi, în ideea de a nu prezenta produse cu un preţ prea mare am ales harddisk-uri cu capacităţi sub 320 de GB. Alegerea noastră a fost de asemenea influenţată şi de factorul preţ.

 

Veţi vedea că deşi discurile nu sunt foarte diferite din punct de vedere al construcţiei sau al tehnologiilor folosite, funcţionarea lor diferă de la unul la altul. În general, putem spune că performanţele sunt influenţate şi în acest caz de prezenţa celor mai noi tehnologii, cum este de exemplu stocarea perpendiculară.     

thumb
Barracuda 7200.7 - 40 GB
Seria 7200.7 de la Seagate poate fi considerată un început de drum pentru apariția și dezvoltarea hard-diskurilor „inteligente”. Această “inteligență” pe care o au hard-diskurile SATA din familia 7200.7 se numește NCQ, adică Native Command Queueing.
thumb
Deskstar 7K80 - 80 GB
Seria Deskstar 7K80 de la Hitachi cuprinde modele cu capacități de 40 sau 80 GB, cu interfețe SATA II sau PATA 133.
thumb
Barracuda 7200.9 - 200 GB
Seria Seagate Barracuda 7200.9 a fost catalogată de o publicație eletronică în decembrie 2005 cu titlul “Cel mai bun design al anului”.
thumb
Barracuda 7200.9 - 120 GB
Seagate Barracuda 7200.9 120 GB face parte dintr-o linie „specială” a familiei 7200.9. Această subgamă de hard-disk-uri cu un singur platan și conține doar patru tipuri de capacități (160,120,80,40 GB).
thumb
SpinPoint P80 SD - 160 GB
La începutul anului 2005 Samsung a fost prima care a introdus pe piață o generație de hard-disk-uri cu interfața serială SATA 2.0.
thumb
Barracuda 7200.10 - 200 GB
Seagate a lansat pe piață gama Barracuda 7200.10, o familie ce conține nu mai puțin de 30 de modele de hard-diskuri. Pentru acestea, Seagate a ales interfețe de două tipuri: SATA 3 Gb/s și PATA și capacități de la 80 GB până la 750 GB.
thumb
SpinPoint P80 SD - 160 GB /Dell
La prima vedere se poate spune că acest model de la Samsung este identic cu Samsung SpinPoint P80 SD de 160 GB. Codul acestui model este HD160JJ/P în timp ce modelul clasic de la Samsung are codul HD160JJ.
thumb
SpinPoint P80 SD - 80 GB
Vechea generație SpinPoint P80 SD a celor de la Samsung rămâne în continuare o opțiune pentru toți cumpărătorii de hard-disk-uri.
thumb
Deskstar T7K250 - 250 GB
Hitachi, un nume cunoscut pe piața hard-disk-urilor, a adus la începutul anului 2005 o nouă serie de modele, T7K250. După denumirea pe care o are, se poate observa ușor că cel mai reprezentativ hard-disk din serie are capacitatea de 250 GB.
thumb
Caviar SE - 80 GB
Cu o vechime de peste 25 de ani în producția de hard-disk-uri, Western Digital reprezintă una dintre cele mai de încredere companii ce produc unități magnetice de stocare a datelor.
thumb
Caviar SE - 250 GB
Raptor-ul de la Western Digital este în lumina reflectoarelor încă de acum 3 ani, de la apariția sa. Gama Caviar sau Caviar SE nu s-au bucurat de prea mare atenție din partea presei, chiar dacă acestea reprezintă mainstream-ul pentru Western Digital.
thumb
Caviar SE - 160 GB
Western Digital este un nume ultracunosut pe piața de hard-disk-uri din întreaga lume și acest fapt este perfect explicabil datorită fiabilității și performanțelor modelelor oferite de marele producător de origine californiană.
thumb
Caviar SE - 200 GB
Seria Caviar SE de la Western Digital este una dintre cele “bogate” game de pe piață.
thumb
Caviar SE16 - 250 GB
Seria Caviar SE16 a celor de la Western Digital este alcătuită din doar trei modele, cu capacități de 400, 320 și 250 GB.
thumb
Raptor 74 GB
Raptor este o marcă înregistrată Western Digital, ce se identifică prin hard-disk-uri de înaltă performanță. Prima dată când Western Digital a scos la iveală un hard-disk Raptor a fost în anul 2003.
thumb
Caviar SE - 250 GB ATA 100
Seria Caviar SE de la Western Digital este cea mai „bogată” serie de hard-disk-uri din gama produselor Desktop.
thumb
Barracuda 7200.10 - 320 GB
Seagate a lansat pe piață o nouă serie de hard-diskuri: 7200.10 . Această generație are în plus față de 7200.9 capacitatea de stocare posibilă mai mare. De asmenea, acestă serie este oferită cu toate interfețele posibile: S-ATA I (1,5 Gb/s), S-ATA II (3 Gb/s) sau P-ATA.
thumb
DiamondMax 10 - 200 GB
Seria DiamondMax 10 a celor de la Maxtor a apărut pe piață în urmă cu aproximativ doi ani, în al treilea trimestru al anului 2004; o generație mai veche știind că a apărut deja la finalul anului 2005 gama DiamondMax 11.
thumb
SpinPoint P120 – 250 GB
Seria SpinPoint P120 de la Samsung a apărut în luna septembrie in anul 2005 și conține doar patru modele de hard-disk-uri, dintre care două au interfețe SATA II, iar celelalte ATA 133.
thumb
Desktar T7K250 – 164 GB
Hitachi a introdus pe piață seria Deskstar T7K250 la începutul anului 2005. Principala îmbunătățire pe care o aduce aceasta față de precedenta serie ar fi creșterea densității de date pe platan, restul feature-urilor fiind similare.

Bookmark & share
  • Card reader
  • Carduri Flash
  • HDD
  • Memory Sticks

storage

„Must have” pentru PC-uri Multimedia.

Astazi card reader-ele sunt o prezență obligatorie intr-un sistem multimedia care se respectă. more

Dell oferă SSD-uri de 32 GB pentru notebook-urile din clasa bussines

Dell intră în pas cu moda și oferă clienților săi de notebook-uri SSD-uri produse de Sandisk. more

Western Digital Raptor 74 GB – un vârf de neclintit

Raptor este o marcă înregistrată Western Digital, ce se identifică prin hard-disk-uri de înaltă performanță. Prima dată când Western Digital a scos la iveală un hard-disk Raptor a fost în anul 2003. more

News

Cel mai mic proiector BenQ, în curând, și în România

BenQ lansează primul mini-proiector bazat pe tehnologia LED, BenQ Joybee GP1. Forma și dimensiunile sale ultra-compacte – 640 grame, mobilitatea, flexibilitatea și libertatea de mișcare pe care o oferă utilizatorilor, recomandă proiectorul Joybee drept alegerea ideală pentru persoanele care se află în permanentă mișcare. more

NVIDIA oferă tehnologia PhysiX pentru PlayStation3

NVIDIA, liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală, anunță semnarea licenței pentru furnizarea platformei de dezvoltare NVIDIA PhysX pentru PLAYSTATION3 (PS3) cu Sony Computer Entertainment Inc (SCEI). Ca rezultat, platforma de dezvoltare a programelor bazată pe tehnologia NVIDIA PhysX este disponibilă pentru dezvoltatorii oficiali PS3 și poate fi descărcată și folosită gratuit în rețeaua SCEI Developer Network. more

NVIDIA a pierdut aproape 44 milioane dolari, anul trecut, datorită cipurilor grafice cu probleme

Datorită problemelor pe care le-au avut, anul trecut, cipurile sale grafice, NVIDIA a cheltuit nu mai puțin de 43.6 milioane dolari pentru înlocuirea acestora. De fapt, compania americană alocase, în iulie 2008, 196 milioane dolari pentru probleme apărute la cipurile sale, însă, până acum, s-a cheltuit “doar” suma mai sus amintită. more

Bateria care se încarcă în 20 secunde este o certitudine. MIT este "de vină"...

Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au anunțat că au realizat un nou model de baterie ce se reîncarcă într-un timp de până la 100 de ori mai scurt decât cel al bateriilor actuale. Potrivit celor doi oameni de știință, noua baterie, care are la bază clasica baterie lithium-ion, se încarcă în mod normal în maxim 20 de secunde. more

Mio prezintă un nou telefon cu GPS și un nou software de navigare

Unul dintre principalii producători de dispozitive de navigație portabile, Mio, a prezentat noul telefon cu GPS, Explora K70, precum și cel mai nou software de navigare "Mio Spirit", o aplicație ce oferă soluții complete, dincolo de simpla navigare din punctul A în punctul B. more

Fusion-io și cel mai rapid SSD din lume

Produsul celor de la Fusion-io nu este doar cel mai rapid SSD din lume, este în același timp și cel mai rapid mijloc de stocare făcut vreodată. Cât de rapid? Veți vedea în continuare. more

Procesorul ARM devine un rival pentru Intel Atom și VIA Nano

Cei doi producători de chipset-uri pentru procesoarele ARM, Qualcomm și Freescale plănuiesc realizarea unor noi platforme destinate sub-notebook-urilor low-cost. Primele modele, ce au la bază procesorul ARM, vor fi prezentate în cadrul târgului internațional ce va avea loc în Taipei, Computex 2009. more