Harddisk-urile încotro?

04 decembrie 2006 | HDD

Hitachi Deskstar 7K80 - 80 GB

Seria Deskstar 7K80 de la Hitachi cuprinde modele cu capacităţi de 40 sau 80 GB, cu interfeţe SATA II sau PATA 133. Modelele Deskstar 7K80 care au interfaţă SATA II folosesc NCQ precum şi alte feature-uri cum ar fi “Smooth Stream” Tehnology pentru performanţă, senzor termic intern şi protecţie ECC şi CRC pentru integritatea datelor, precum şi altele care au ca scop consumul mic de putere.   

Hitachi 7K80 80 GB 1

Hitachi Deskstar 7K80 are un singur platan a cărui capacitate este de 80 GB. Viteza acestuia de rotire este standard pentru hard-diskurile desktop: 7200 rotaţii pe minut. Cele două capete de citire/scriere asigură  Pentru această capacitate, dimensiunea memoriei cache este mare de 8 MB. Interfaţa este de tip SATA II, deşi ştiind că rata medie de transfer este de 47,175 MB/s puteau alege din acest punct de vedere şi o interfaţă de tip ATA-66.

Hitachi se evidenţiază faţă de celelalte firme producătoare de hard-disk-uri la capitolul timpi de acces. Toate modelele de la Hitachi pe care le-am testat au obţinut timpi buni de acces, mai mici decât media hard-diskurilor testate. Acest aspect este însă mai puţin important dacă rata medie de transfer este mică, cum este la acest model. Cei 47,175 MB/s obţinuţi în teste se situează undeva la finalul clasamentului, ceea ce spune totul despre performanţa acestuia.

Preţul Hitachi-ului Deskstar 7K80 este destul de mic, în jur de 45 de Euro, dar datorită capacităţii sale de 80 GB raportul preţ performanţă are mult de suferit. După  principiul “cel mai ieftin este cel mai bun”, atunci acest hard-disk este “the one”.   


Bookmark & share
  • Card reader
  • Carduri Flash
  • HDD
  • Memory Sticks

<